Lehké dětské kolo Author Record 16" - recenze

Milí zákazníci, 

15 let jsme byli velká speciálka na lehká dětská kola a odrážedla. Co nás odlišovalo od všech, byly naše články, recenze, porovnávací tabulky a návody.
Byla za tím obrovská mravenčí práce, stovky hodin práce, focení, úpravy fotek, psaní recenzí atd.

Když jsme se rozhodli změnit směřování naší firmy, tak jsme zvažovali, jestli i nadále nechat veřejně přístupné všechny cenné informace a zkušenosti, které jsme za těch dlouhých 15 let vytvořili. Rozhodli jsem se, že by bylo škoda to jen tak nechat zmizet. A tak si i nadále můžete naše informace zdarma přečíst, i když už kola a odrážedla neprodáváme (momentálně jsou všechny texty pouze překopírované, postupně to ještě doupravíme). 

Berte prosím na vědomí, že recenze jsou naposledy aktualizované v letech 2022-23, takže starší bazarové modely mohou mít některé věci jinak a ty naopak nejnovější třeba také, takže si ověřujte info u svých prodejců nebo od lidí, od kterých kupujete bazarově.

Ať už si koupíte kolo nové či bazarové, budeme moc rádi, když si ke kolu vyberete z našich krásných cyklodoplňků nebo nás na revanš za cenné informace doporučte svým přátelům a známým. 

 


Podrobné informace:

Vhodné: Pro děti od cca 4 let (či 3,5) do cca 5,5 či 6 let. Od výšky cca 101 do 114cm. Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 43 cm (sedlo je nejníže na 48 cm, na kole na rozdíl od odrážedla je žádoucí, když dítě dosáhne na zem jen špičkami, bez problémů tak zastaví, na kole se nekrčí a ušlápne ho). K výběru správné velikosti kola vám pomůže náš článek Jak vybrat správnou velikost dětského kola.
Materiál: dural (rám).
Sedlo: vysouvací 48 - 58,5 cm. Sedlo je měkké, pohodlné. Má i držátko, rodič může pomoci při počátečních jízdách.
Brzda: Přední a zadní čelisťová brzda Tektro (na rozdíl od starších modelů už zde není torpédo).
Pneumatiky: Nafukovací Kenda 16´ x 1,5, pneu má jemný vzorek (není úplně hladká) vhodné i do terénu,  autoventilek. 
Váha, délka: 6,6 kg i s pedály; 111 cm
Přídavná kolečka: nejsou součástí vybavení. Pokud u nás máme zrovna Authory v akci - tak přidáváme pasující balanční kolečka jako dárek!
Řídítka: výška 63 cm (měřeno k horní části gumových rukojetí).
Varianty: ano

Jak se liší Author Record 16 model 2021 a 2022 od starších modelů? 
Nejnovější model má brzdové páčky na řídítkách (není tam tedy už na brždění tvz. torpédo - šlápnutí vzad). Vše ostatní zůstalo stejné, výška sedla, řídítek, dle našeho vážení i váha.



Dětské kolo 16" - Author Record 16 - test, recenze, zkušenosti

Jak se liší Author Record 16 - model 2022 od starších modelů (model 2020 a starší)? 
Nejnovější model má brzdové páčky na řídítkách (není tam tedy už na brždění tvz. torpédo - šlápnutí vzad). Vše ostatní zůstalo stejné, výška sedla, řídítek, dle našeho vážení i váha. Na fotografiích vidíte model 2020, nový model má na řídítkách ještě jednu brzdovou páčku - brzdu na zadní kolo, vše ostatní je stejné.

dětské kolo vel. 16 Author RecordNaše nabídka se již před lety rozrostla o další dětská kola Author (česká firma), jsme její autorizovaní prodejci. Značku asi netřeba představovat, stačí se rozhlédnout pro cyklostezkách a mnoho dětí i dospělých má kola od Authoru. Jsou to kola promyšlená a mají kvalitní komponenty za velmi dobrou cenu. Vybrali jsem pro vás z jejich nabídky lehká dětská kola ve vel 16 i 20.

Nejlehčí dětské kolo od Authoru je momentálně Author Record 16.

Dětské kolo Author Record 16 váží pouhých 6,6 kg (vážili jsme včetně pedálů), pro porovnání s jinými koly a dle našeho rozdělení patří už do ultralehkých dětských kol.

 

Kromě skvělé váhy za super cenu, bychom vyzdvihli i měkké sedlo s držátkem (bude se hodit pro rodiče při prvních jízdách). Sedátko je nízko, již na 48 cm, takže kolo je využitelné pro děti již od 100 cm výšky. Řídítka jsou upevněna v představci jako na dospělých kolech (tzn. výše je nevysunete) a jsou o malinko širší než bývá průměrná šířka.

sedlo u kola Author Record 16říditka v představci u Author Record 16

Kolo Author Stylo má šikovný kryt řetězu a v základní výbavě najdete všechny odrazky, které má kolo pro silniční provoz mít, nemusíte již nic dokupovat. Pneumatiky mají jemný vzorek, jsou v pohodě na silnici i na lesní cesty.

odrazky dětské kolo 16 Author Recordkryt řetězu dětské kolo 16 Author Record 16

  
Brzdný systém u Authoru Record 16 jsou přední a zadní brzdy (2 páčky na řídítkách). U modelů do roku 2020 bylo klasické torpédo (šlápnutí vzad), plus brzda na přední kolo.

 

Kolo Author Record 16 je od výrobce rozložené na více částí, včetně součástek na brzdy, OD NÁS ale dostanete kolo seřízené (článek zde) a z velké části sestavené (musíte nandat jen šlapky a otočit řídítka, to nejde udělat dopředu kvůli přepravě), viz foto, jak od nás kolo odchází.

sestavené a seřízené kolo od Neobycejne.cz

Dětské kolo Author Record 16 patří k nejlehčím kolům na trhu za výborné peníze,  je pro děti od cca 101 cm (3,5 či 4 roky) a vydrží cca 1-2 sezony, tedy do cca max. 113 cm. Pak mohou přejít na dětské kolo 20´- náš výběr Top kola 20".

Pokud se zařadíte mezi milovníky dětských kol Author, neváhejte odlišit kolo svého dítka originální drobností - košíkem či zvonkem, tak si ho s nesplete s kolem někoho jiného:-).
A hlavně - dětská kola Author bez problémů prodáte za dobrou cenu jako bazarové, drží si svojí cenu i kvalitu, děti si tak užijí lehké kolo za super peníze a kolo budete mít v záruce.

 

Eva Šenkyříková, Poctivá dětská cyklistika