Dětské odrážedlo Scoot Ridgeback - recenze

Milí zákazníci, 

15 let jsme byli velká speciálka na lehká dětská kola, odrážedla a helmy.

Co nás odlišovalo od všech, byly naše články, recenze, porovnávací tabulky a návody.
Byla za tím obrovská mravenčí práce, stovky hodin práce, focení, úpravy fotek, psaní recenzí atd. A také jsme měli telefonickou Poradnu.

Když jsme se rozhodli změnit směřování naší firmy, tak jsme zvažovali, jestli i nadále nechat veřejně přístupné všechny cenné informace a zkušenosti, které jsme za těch dlouhých 15 let vytvořili. Rozhodli jsem se, že by bylo škoda to jen tak nechat zmizet. A tak si i nadále můžete naše informace zdarma přečíst, i když už kola a odrážedla neprodáváme (momentálně jsou všechny texty pouze překopírované, postupně to ještě doupravíme). 

Berte prosím na vědomí, že recenze jsou naposledy aktualizované v letech 2022-23, takže starší bazarové modely mohou mít některé věci jinak a ty naopak nejnovější třeba také, takže si ověřujte info u svých prodejců nebo od lidí, od kterých kupujete bazarově.

Ať už si koupíte kolo nové či bazarové, budeme moc rádi, když si ke kolu vyberete z našich krásných cyklodoplňků nebo nás na revanš za cenné informace doporučte svým přátelům a známým. 

Odrážedlo pro větší děti - Ridgeback Scoot XL

Kvalitní odrážedlo pro větší děti, od 3 či 3,5 let do 6,5 let (od cca 98 cm). Přečtěte si naší recenzi - TEST odrážedla, kde najdete naše zkušenosti z praxe (viz dole).

Podrobné informace:

Vhodné: Pro děti od cca 3 či 3,5 do 6,5 let (od 95 do 125 cm). Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 40 cm (aby dosáhly na nejnižší polohu sedátka, podrobně viz článek Odrážedlo - srovnávací tabulka).
Přednosti:
-- Má velikost pneu 14´ - jedno z největších odrážedel na trhu. Pro větší děti, které s odrážedlem začínají nebo děti, které odrážedlo milují a to jejich je jim už malé, případně už umí i na kole, ale chtějí ještě dál jezdit (většinou střídají kolo a odrážedlo, každé je jiný zážitek). 
-- plná výbava (nafukovací pneu, brzda, měkké sedlo, zvonek) 
-- rychloupínák na sedle pro snadné posouvání
Materiál: kov (rám).
Sedlo: vysouvací 40 - 49 - 54 cm. Měkké, pohodlné. V balení jsou 2 sedlovky na výměnu (kratší a delší tyčka pod sedlo). Na sedle je vzadu madlo pro snadné nošení. 
Brzda: V- brzda. Páčka na řídítkách je uzpůsobená pro dětskou ručku (děti na páčku dosáhnou i ji umáčknou, což bohužel není vždy samozřejmostí). Děti jsou schopné využít brzdu od cca 3 let. 
Pneumatiky: Nafukovací, vel. 14 x 1,75, autoventilek.
Váha, délka: 5,3 kg; 98 cm.
Řídítka: Vysouvací 63,5 - 66,5 cm. Na koncích bezpečnostní gripy. Hlavové složení - kuličkové hlavové složení, které zvyšuje životnost odrážedla (řídítka se ani po více letech neviklají). Řídítka nemají omezení pohybu (viz recenze - Test odrážedla, dole na stránce).
Varianty: více barev, viz dole pod popisem.
Sestavení: Odrážedlo je v krabici částečně rozložené. Jednoduše složíte dle návodu, viz naše sekce .Brzda je potřeba doseřídit, případně využijte nejbližší cykloservis. Nářadí (imbusové klíče) není přiloženo.
Doplňky: Doporučujeme skvělou vychytávku Nosící pásek, ulehčí rodičům práci při přenosu odrážedla. 

Odrážedlo Ridgeback Scoot XL - recenze, test, zkušenosti

odrážedlo Ridgeback Scoot XL - test odrážedla

Testování odrážedla Ridgeback Scoot XL navázalo na testování odrážedla Scoot (menší velikost), která jsme dříve také měli v nabídce. Dále od této anglické firmy nabízíme dětská kola Ridgeback.

Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout odrážedlo pro větší děti. Je jedním z největších na trhu, velikost kol má 14´. Ještě máme v nabídce další větší odrážedlo Puky LR XL, níže bude jejich srovnání.

Odrážedlo Ridgeback Scoot XL je super pro velké děti, které začínají na odrážedle později, nebo pro děti, které ze svého odrážedla již vyrostly, ale jízdu na něm na tolik milují, že jim chcete tento zážitek ještě dále dopřát. Často děti jezdí už třeba od 3 let na kole, ale zároveň to střídají s odrážedlem. Stejně tak je někdy pro rodiče vhodnější, aby dítě jelo raději na odrážedle, než na kole (není tak rychlé, odrážedlo je skladnější, lehčí na přenos, máte k tomu další dítko v kočárku atd).

 

odrážedlo Ridgeback Scoot XL

Odrážedlo jsme testovali s dětmi ve věku od 3,5 let (či od 3 let) až do 6,5 roku, kdy ještě odrážedlo dítěti bylo, déle však ne. Výškově to vychází pro děti od cca 95 cm do max. 125 cm. Přehlednou tabulku všech odrážedel a námi změřených mír najdete v článku Odrážedla - porovnání.

Na odrážedle se dětem jezdilo dobře, řídítka jsou vysouvací, děti se nehrbí. V tomto věku už klidně i využijí brzdu na zadní kolo. Brzdová páčka je na levé straně řídítek (odrážedlo je z Anglie, kde mají všechno tak trochu obráceně). Na odrážedle v tom nevidíme problém, pokud byste to chtěli prohodit, je potřeba sundat gumové gripy z konců řídítek, předělat páčku brzdy na druhou stranu a gripy zase nandat.

 

 

Při používání jistě oceníte rychloupínák na sedle, díky kterému jednoduše a rychle upravíte výšku sedátka od země. Stejně tak je fajn držátko na sedle, dobře se tak odrážedlo přenese.
sedátko a rychloupínákodrážedlo Ridgeback Scoot XLodrážedlo Ridgeback Scoot XL

 
Srovnání od
rážedla Ridgeback Scoot XL s odrážedlem Puky LR XL, které také nabízíme:
-- Ohledně kvality si hlavu lámat nemusíte, oboje jsou to výborná odrážedla.
-- Scoot XL je o trošku větší díky velikosti pneumatik (14´ x 12´), jsou ale obě pro podobně velké děti, Scoot XL vydrží možná o půl roku déle, přece jenom má o něco větší pneumatiky a tím je o kousek větší než Puky XL. 
-- Puky XL má prohnutý rám se stupátkem, na které si děti odkládají nohy při jízdě
-- Scoot XL má rychloupínák na sedle. 
-- brzdová páčka je u Scoot XL na levé straně řídítek, u Puky XL na pravé.
-- Puky XL dorazí skoro celé složené, jen nandáte řídítka a doseřídíte brzdu, u Scoot XL ještě nandáte přední kolo a brzdu si musíte překontrolovat. 
-- Cenově jsou na tom také podobně. Není to sice málo peněz, ale ono je to vlastně už takové menší kvalitní kolo, jen bez šlapek. Odrážedlo pak bez problémů prodáte jako bazarové a snížíte si tak vstupní náklady.
-- Váhově jsou na tom podobně, něco přes 5 kg, což je dobrá váha, v tom věku pro děti úplně v pohodě.
-- Obě odrážedla jsou v hezký
ch designech.

odrážedlo Ridgeback Scoot XL


Je to 
jedno z mála odrážedel pro větší děti. Rádi vám toto odrážedlo doporučujeme, vaše dítě ho velmi dobře využije na jízdu v terénu i ve městě.



neobycejne.cz-- E. Šenkyříková, Poctivá dětská cyklistika