Lehká dětské kolo Kubikes 16 S a 16 L - recenze

Milí zákazníci, 

15 let jsme byli velká speciálka na lehká dětská kola a odrážedla. Co nás odlišovalo od všech, byly naše články, recenze, porovnávací tabulky a návody.
Byla za tím obrovská mravenčí práce, stovky hodin práce, focení, úpravy fotek, psaní recenzí atd.

Když jsme se rozhodli změnit směřování naší firmy, tak jsme zvažovali, jestli i nadále nechat veřejně přístupné všechny cenné informace a zkušenosti, které jsme za těch dlouhých 15 let vytvořili. Rozhodli jsem se, že by bylo škoda to jen tak nechat zmizet. A tak si i nadále můžete naše informace zdarma přečíst, i když už kola a odrážedla neprodáváme (momentálně jsou všechny texty pouze překopírované, postupně to ještě doupravíme). 

Berte prosím na vědomí, že recenze jsou naposledy aktualizované v letech 2022-23, takže starší bazarové modely mohou mít některé věci jinak a ty naopak nejnovější třeba také, takže si ověřujte info u svých prodejců nebo od lidí, od kterých kupujete bazarově.

Ať už si koupíte kolo nové či bazarové, budeme moc rádi, když si ke kolu vyberete z našich krásných cyklodoplňků nebo nás na revanš za cenné informace doporučte svým přátelům a známým. 

Recenze - lehké dětské kolo 16" - Kubikes 16 S a Kubikes 16 L

lehké dětské kolo Kubike 16  Mtb


Značka Kubikes jsou špičková lehká německá kola pro děti.

Jsou vhodná i pro sportovní výlety, hodí se díky svým širším pneu i do terénu.


Ultralehké dětské kolo Kubikes 16S MTB i Kubikes 16L MTB patří k nejlehčím dětským kolům na světě.

Od roku 2021 už není v nabídce model Kubikes 14 mtb, ale nahradil ho model Kubikes 16 S mtb.


Rozdíl mezi dětským kolem Kubikes 16 S MTB a 16 L MTB

Kola mají stejné vybavení, stejně velké pneu 16", ale odlišný rám

Dětské kolo Kubikes 16 S má rám o něco menší (menší než běžná kola 16" jiných značek), proto ho mohou využít děti již dříve, je vhodné jako první kolo při výšce kolem 95 cm. Je to nový směr prvních kol pro děti - menší rám podobný vel. 14, ale kola už rovnou 16" (podobně je na tom kolo Beany Zero 16, která má ale trochu jiný rám a užší pneu).
Kubikes 16 S má také logicky trochu menší vzdálenost mezi sedlem a řídítky a kratší kliky u pedálů než model 16 L. Rám na Kubikes 16 S je mírně prohnutý, pro lepší nastupování a sestupování malých dětí.

porovnání dětských kol Kubikes 16S a 16L

 

  váha  sedlo od - do (cm) od rozkroku k zemi (délka vnitřní nohy dítěte) řídítka výška/šířka cm délka  kola (cm) pneu  vhodné pro děti
 Kubikes 16 S cca 5,8 kg  42,5 - 51,5 od 37,5 cm 62 / 45,5  106 16´ x 1,75  od cca 95 cm výšky, cca od 3 let
 Kubikes 16 L cca 5,9 kg  46 - 56  od 40 cm 65,5 / 45,5  109 16´ x 1,75  od cca 100 cm výšky, cca od 3,5 či 4 let


Jsme rádi, že Kubikes i ve vel. 16 nabízí 2 varianty kol. Velikost 16 S je totiž skvělá volba v tom, že je to menší 16´ než ostatní 16´ u jiných značek (a logicky je menší než Kubike 16L). Kubikes dříve nabízel model Kubikes 14", který ale nahradil kolem, které má větší pneu 16, ale stále dostatečně malý rám (podobný jako u vel. 14"), takže toto lehké kolo Kubikes 16 S může být ideální první kolo pro dítě.  A pokud máte dítě kolem 3,5 či 4 let, které má kolem 100 cm, tak zase využijete jako první kolo pro dítě Kubikes 16 L.


lehké dětské kolo KUbikes 16 S a 16L
Ultra lehké dětské kolo
Kubikes 16 Mtb váží pouhých 5,8 kg (16 S) a 5,9 kg (16 L), včetně pedálů, kola vážíme celá komplet.
To většinou nemají ani
ta nejmenší kola 12´ pro malé prcky:-)

Hranici pod úžasných 6,5 kg ve velkosti 16" zatím dosáhli Kubikes, Woom, Beany, Amulet, Puky, Bungi a Academy.

 

 

 

 

Co ultralehká dětská kola Kubikes MTB odlišuje od jiných značek je to, že mají i v menších velikost o něco širší pneu (16x 1,75, ostatní kola mívají 16x1,5), takže kolo je super i do terénu, na lesní cesty přes kořeny apod. (můžete se ještě někde setkat s modelem Kubikes street, který má ale úzké pneu, tento typ my však nenabízíme, pro děti nám typ MTB přijde lepší). Brzdy na kolech Kubikes jsou dobře seříditelné i pro dětské ručky. U menší velikosti Kubikes 16 S je rám mírně prohnutý, aby se dětem dobře nasedalo a sesedalo.

Sedlo je pohodlné. Odrazky nejsou součásti vybavení. U nových a bazarových kol se můžete setkat s barvami - zelená, tyrkysová, červená, perleťově růžová, oranžová, modrá, černá. Přídavná kolečka se nedají přidělat.

lehké dětské kolo Kubikes 16lehké dětské kolo Kubikes 24lehké dětské kolo Kubikes 16 lehké dětské kolo kubikes 16

Ke kolu Kubikes 16 L je možné přidělat blatníky (většinu běžných), což se vám může do terénu a horšího počasí hodit.
Pozor u modelu Kubikes 16 S žádné běžné blatníky nepasují, my jsme si v době prodeje lehkých kol upravovali blatníky na míru.
Není vždy jednoduché najít dobře pasující stojánek. K dětskému kolu Kubikes 16L a dokonce i Kubikes 16S se nám podařilo dát dohromady vlastní stojánek, který jde dětem dobře ovládat (na rozdíl od původního stojánku od Kubikes, který sice na Kubikes 16L pasoval, ale šel dětem velmi těžce ovládat.
Stojánek doporučujeme, aby děti neházely kolo na zem, je škoda, aby se tak krásné kolo zbytečně ničilo. 

blatníky ke Kubikes stojánek pro kolo Kubikes 16 S a Kubikes 16 L - neobycejne.cz


Recenze byla na posledy aktualizovaná v roce 2023. U některých starších bazarových kol mohou být informace trošku jinak.

 
Poctivá dětská cyklistika, E. Šenkyříková, e-shop Neobyčejně.cz