Lehké dětské kolo Bungi Bungi 14" a 16" - recenze

Milí zákazníci, 

15 let jsme byli velká speciálka na lehká dětská kola a odrážedla. Co nás odlišovalo od všech, byly naše články, recenze, porovnávací tabulky a návody.
Byla za tím obrovská mravenčí práce, stovky hodin práce, focení, úpravy fotek, psaní recenzí atd.

Když jsme se rozhodli změnit směřování naší firmy, tak jsme zvažovali, jestli i nadále nechat veřejně přístupné všechny cenné informace a zkušenosti, které jsme za těch dlouhých 15 let vytvořili. Rozhodli jsem se, že by bylo škoda to jen tak nechat zmizet. A tak si i nadále můžete naše informace zdarma přečíst, i když už kola a odrážedla neprodáváme (momentálně jsou všechny texty pouze překopírované, postupně to ještě doupravíme). 

Berte prosím na vědomí, že recenze jsou naposledy aktualizované v letech 2022-23, takže starší bazarové modely mohou mít některé věci jinak a ty naopak nejnovější třeba také, takže si ověřujte info u svých prodejců nebo od lidí, od kterých kupujete bazarově.

Ať už si koupíte kolo nové či bazarové, budeme moc rádi, když si ke kolu vyberete z našich krásných cyklodoplňků nebo nás na revanš za cenné informace doporučíte svým přátelům a známým. 

Podrobné informace

Vhodné: Pro děti od cca 3 let do cca 4,5 let. Od výšky cca 96 cm. Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 38 či 39 cm (sedlo je nejníže na 43,5 cm, na kole na rozdíl od odrážedla je žádoucí, když dítě dosáhne na zem jen špičkami, bez problémů tak zastaví, na kole se nekrčí a ušlápne ho). 
Materiál: hliník (rám).
Sedlo: vysouvací 43,5 - 52 cm. 
Brzda: Přední a zadní V brzda, páčky jsou přizpůsobené dětské ručce. 
Pneumatiky:  Kenda 14´ x 1,75,  autoventilek. 
Váha, délka: 5,7 kg včetně pedálů, 96 cm
Přídavná kolečka: nejsou součástí vybavení, ani nejsou od výrobce k dispozici v nabídce, ani na to kolo není uzpůsobené.
Řídítka: 62 cm (měřeno od země k horní části gumových rukojetí).
Varianty: více barev

Podrobné informace Bungi Bungi 16

Pozn. - barva Copper je krásná růžovo-hnědá. Skvělá pro holky a kdo má tuhle barvu rád, tak klidně i pro kluka (ale raději bych dala nejdřív schválit:-).
Vhodné: 
Pro děti od cca 3,5 let do cca 5,5 let. Od výšky cca 100 cm. Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 40 cm (sedlo je nejníže na 46,5 cm, na kole na rozdíl od odrážedla je žádoucí, když dítě dosáhne na zem jen špičkami, bez problémů tak zastaví, na kole se nekrčí a ušlápne ho). 

Materiál: hliník (rám).
Sedlo: vysouvací 46,5 - 56 cm. 
Brzda: Přední a zadní čelisťová brzda, páčky jsou přizpůsobené dětské ručce. 
Pneumatiky: Nafukovací Kenda 16´ x 1,75,  autoventilek. 
Váha, délka: 6,19 kg včetně pedálů, 105 cm
Přídavná kolečka: nejsou součástí vybavení, ani nejsou od výrobce k dispozici v nabídce, ani na to kolo není uzpůsobené.
Řídítka: 67,5 cm (měřeno od země k horní části gumových rukojetí).
Varianty: více barev



Lehké dětské kolo  - Bungi Bungi 14" a 16" - recenze, test, zkušenosti

lehké dětské kolo Bungi Bungi 14 a 16 - Neobycejne.cz


Jako jedni z prvních
 jsme začali v České republice nabízet seřízená ultralehká dětská kola Bungi Bungi (firma z Nizozemí).

Jedná se o jedno z mála dětských kol s řemenem. Jako první v historii s nimi přišli Early Rider Belter, který jsme testovali s naším synem v roce 2014. Dodávání jejich kol a případných náhradních dílů je však složité, takže jsme moc rádi, že vám můžete nabídnout jiná dětská kola s řemenem, která jsme zařadili do Našeho top výběru lehkých dětských kol, navíc jsou ve více hravých barvách, včetně možnosti stojánku!

 

lehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.czlehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.cz

Dětská kola Bungi Bungi patří k nejlehčím dětským kolům na světě.  Lehké dětské kolo Bungi 14 má jen 5,7 kg a lehké dětské kolo Bungi 16 má jen 6,2 kg, vážíme samozřejmě včetně pedálů.

 

Jak už začíná být zvykem u takto lehkých dětských kol, mají lehká dětská kola Bungi Bungi brzdný systém s volnoběžkou - tedy přední a zadní čelisťovou brzdu, děti brzdí páčkami na řídítkách. Páčky jsou uzpůsobené na dětskou ručku.
Pneumatiky jsou vhodné na asfalt i na lesní cesty. Sedlo je průměrně velké, je podobné jako na Early Rider Belter. Posouvá se inbusem.

lehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.czlehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.czlehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.cz

lehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.cz

lehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.cz
Jsme rádi, že vám ke kolu Bungi 14 a Bungi 16 můžeme nabídnout i stojánek, k dětským kolům se totiž těžce shání. V případě Akce ho u nás dostanete jako dárek.

U kola najdete i všechny potřebné odrazky.

 

 

 

 

A teď trochu více o řemenu, což je kromě váhy to nejvíce specielní na tomto kole.
Místo klasického řetězu je na kole ozubený řemen firmy Gates Carbon. Proč výrobci stále častěji používají řemen na dospěláckých i dětských kolech? - menší váha, hezčí design, prakticky bezúdržbovost (občas stačí otřít hadříkem s teplou vodou), nájezd mnoha km, tichý chod (musí být samozřejmě dobře seřízený) a nehrozí tolik, že si do něj zamotáte spodní část kalhot. Ohledně jízdních vlastností bychom ale neviděli žádný rozdíl oproti klasickému řetězu. 

řemen u dětského kola Bungi Bungi - neobycejne.czlehké dětské kolo Bungi Bungi - neobycejne.cz

 

V jakém stavu k vám dětské kolo Bungi 14" a Bungi 16" dorazí domů?

Na první fotografii vidíte, jak kolo přichází z továrny a od leckterých dodavatelů. A na druhé fotografii vidíte, jak odchází kolo Bungi 14aBungi 16 od nás - ve větší krabici na míru, sestavené včetně obou kol! Je seřízené a překontrolované (nedoporučujeme seřizovat si řemen sami, kupte u nás kolo již seřízené!). Zbývá poslední krok otočit řídítka a přidělat pedály. K tomu vám pomůže dárek od nás - nářadí a návody v naší sekci Návody.

dětské kolo Bungi Bungi- jak přijde z továrny, neobycejne.czdětské kolo Bungi Bungi - jak odchází od nás, neobycejne.cz

Ohledně využití - dětské kolo Bungi Bungi děti využíjí na silnicích, cyklostezkách i lesních cestách. Není to závodní kolo, ani horské kolo, je pro rodiny s dětmi, kteří mají rádi cyklistiku a chtějí dítěti dopřát lehké originální kolo, se kterým budou jezdit na výlety, vyšlápnou lehce i menší kopce, snadno si ho sami obstarají a rodiče ho bez problémů všude přenesou. 

kolo Bungi Bungi


Ultralehké dětské kolo s řemenem Bungi Bungi 14 je pro děti od cca 96 cm (cca od 3 let) a kolo Bungi Bungi 16 je pro děti od 100 cm (od cca 3,5 let či 4 let). Moc rádi vám ho doporučujeme a chcete-li, aby vaše dítě mělo kolo, které určitě nemá každý, tak neváhejte:-)



 -- E. Šenkyříková, 
Poctivá dětská cyklistika --