Lehké dětské kolo Kubikes 20 S a 20 L - recenze

Milí zákazníci, 

15 let jsme byli velká speciálka na lehká dětská kola a odrážedla. Co nás odlišovalo od všech, byly naše články, recenze, porovnávací tabulky a návody.
Byla za tím obrovská mravenčí práce, stovky hodin práce, focení, úpravy fotek, psaní recenzí atd.

Když jsme se rozhodli změnit směřování naší firmy, tak jsme zvažovali, jestli i nadále nechat veřejně přístupné všechny cenné informace a zkušenosti, které jsme za těch dlouhých 15 let vytvořili. Rozhodli jsem se, že by bylo škoda to jen tak nechat zmizet. A tak si i nadále můžete naše informace zdarma přečíst, i když už kola a odrážedla neprodáváme (momentálně jsou všechny texty pouze překopírované, postupně to ještě doupravíme). 

Berte prosím na vědomí, že recenze jsou naposledy aktualizované v letech 2022-23, takže starší bazarové modely mohou mít některé věci jinak a ty naopak nejnovější třeba také, takže si ověřujte info u svých prodejců nebo od lidí, od kterých kupujete bazarově.

Ať už si koupíte kolo nové či bazarové, budeme moc rádi, když si ke kolu vyberete z našich krásných cyklodoplňků nebo nás na revanš za cenné informace doporučte svým přátelům a známým. 

Podrobné informace Kubikes 20 S:

Vhodné: Pro děti od cca 5 do 7 let. Od výšky cca 111 do 125 cm. Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 48 cm (sedlo je nejníže na 54 cm, na kole je žádoucí, když dítě dosáhne na zem jen špičkami, bez problémů tak zastaví, na kole se nekrčí a ušlápne ho). 
Materiál: hliník (rám).
Sedlo: vysouvací 54 - 61 cm. Sedlo je měkké, pohodlné. 
Brzda: Přední a zadní čelisťová brzda, páčky jsou přizpůsobené dětské ručce.
Pneumatiky: Nafukovací Kenda 20´ x 1,75, s výplety, autoventilek. 
Váha, délka: 7,9 kg, 131cm
Řazení:  Shimano Revoshift, otočné na gripu řídítek, 8 rychlostí
Přídavná kolečka: 
nejsou součástí vybavení, ani nejsou od výrobce k dispozici v nabídce
Řídítka: 72,5 cm (měřeno k horní části gumových rukojetí).
Varianty: více barev

Podrobné informace Kubikes 20 L:

Vhodné: Pro děti od cca 5,5 do 7,5 let. Od výšky cca 114 či 115 do 131 cm. Rozměr od rozkroku k zemi musí mít děti alespoň 50 cm (sedlo je nejníže na 57 cm, na kole je žádoucí, když dítě dosáhne na zem jen špičkami, bez problémů tak zastaví, na kole se nekrčí a ušlápne ho). 
Materiál: hliník (rám).
Sedlo: vysouvací 57 - 69 cm. Sedlo je měkké, pohodlné. 
Brzda: Přední a zadní čelisťová brzda, páčky jsou přizpůsobené dětské ručce.
Pneumatiky: Nafukovací Kenda 20´ x 1,75, s výplety, autoventilek. 
Váha, délka: 7,95 kg, 135 cm
Řazení:  Shimano Revoshift, otočné na gripu řídítek, 8 rychlostí
Přídavná kolečka: 
nejsou součástí vybavení, ani nejsou od výrobce k dispozici v nabídce
Řídítka: 74 cm (měřeno k horní části gumových rukojetí).
Varianty: více barev

Dětské kolo 20" - KUbikes 20S Mtb a 20L Mtb - recenze, test

lehké dětské kolo Kubike 20 s Mtb

 

Značka Kubikes jsou špičková německá kola pro děti a patří k tomu nejlepšímu, co jsme měli možnost v dětské cyklistice poznat.

Dětské kolo Kubikes 20S i 20L patří k nejlehčím dětským kolům na světě.

kolik váží dětské kolo Kubike 20 S

Ultra lehké dětské koloKubikes 20 Mtbváží pouhých 7,9 Kg (včetně pedálů, kola vážíme celá komplet). To často nemají ani ta nejmenší kola 12´ pro malé prcky:-)

Hranici pod úžasných 8 kg ve velkosti 20" zatím dosáhli jen Kubikes, Woom, Beany a Early Rider). 

Dětské kolo Kubikes 20S i 20L má přehazovačku Revoshift (8 rychlostí), která se dětěm dobře ovládá, protože řazení je otočné a je umístěno rovnou na gripu. Brzdy na kolech Kubikes od nás mají 10 bodů z 10, jak dobře jdou seřídit i pro menší dětskou ručku a jak hladce chodí.

Sedlo je pohodlné. Do vybavení dodáváme všechny potřebné odrazky. Přední kolo při převozu jednoduše sundáte, nemá rychloupínák, ale s inbusem je to rychlé. Stejně tak budete potřebovat inbus i na sedlo, nebo si tam případně dát i vlastní rychloupínák, to je asi jediná malá výtka k tomuto kolu. Pasující blatníky, vzhledem k větším pneu se vzorkem, se nám nepodařilo žádné sehnat. Pneumatiky jsou s jemných vzorkem, vhodné i do terénuLožiska v kolech jsou velmi kvalitní.

 

revoshift u dětského kola Kubike 20 Ssedlo Kubikes

dětské kolo Kubikes 20brzdy dětské kolo Kubikes 20

pneu Kubikes 20 MTBrám Kubikes 20 MTB

Rozdíl mezi modely 20S a 20L

Modely se liší pouze velikostí rámu (velikost kol je stejná tzn. vel. 20"). Z toho pak plyne, že 20S je "menší" 20 a 20L je "normální" 20. U 20S je udělaný trochu menší rám a díky tomu je sedlo o něco níže, tím pádem na něj dosáhnou děti už dříve.

  • dětské kolo Kubikes 20 S - pro děti od 111 cm (sedlo nejníže na 54 cm)
  • dětské kolo Kubikes 20 L - pro děti od 115 cm (sedlo nejníže na 57 cm)

Jsme rádi, že Kubikes ve vel. 20 nabízí 2 varianty kol. Velikost 20 S je totiž skvělá volba v tom, že je to menší 20´ než ostatní 20´ u jiných značek (a logicky je menší než Kubike 20L). Často mi voláte, že dítě už má výšku 112 cm, na žádnou 20´ nedosáhne a kupovat mu třeba na půl roku kolo vel. 16 se vám nechce - zde je řešení - dětské kolo Kubikes 20 S Mtb!

Dětské kolo Kubikes 20S je vhodné pro děti již od 111 cm, pro zdatné dětské cyklisty možná i ještě o malinko dříve. A dětské kolo Kubikes 20L je vhodné pro děti od 114 či 115 cm. 

Dále u dětských kol Kubikes mají ještě rozdělení ohledně pneumatik na verzi Tour (tuto verzi mají již jen bazarová kola, nyní se již nevyrábí) a verzi MTB. Měli jsme možnost prozkoumat oboje, verzi Tour i Mtb (viz foto pneu) a dle nás je pro děti lepší mít pneumatiky o trochu širší a s jemným vzorkem, tzn typ MTB. Mohou díky tomu jezdit po asfaltových cyklostezkách, po lesních cestách ai v terénu. V menších velikostech 14" a 16" je díky širším pneu kolo i trošku stabilnější, zvláště pro první jízdy. Nabízíme proto jen verzi Kubikes MTB (ve vel. Kubikes 14, Kubikes 16, Kubikes 20).

Není vždy jednoduché najít dobře pasující stojánek. Ke kolu Kubikes 20 u nás můžete stojánek zakoupit, opravdu doporučujeme namontovat, aby děti neházely kolo na zem, je škoda, aby se tak krásné kolo zbytečně ničilo.

 

dětské kolo Kubike Tour a Mtbstojánek ke kolu Kubikes 20

Vybíráme pro vás špičková dětská kola s výbornou váhou a kvalitními komponenty - a tím je kolo Kubikes naprosto bez diskuzí, budete s ním určitě spokojeni. 


 
Poctivá dětská cyklistika, E. Šenkyříková, e-shop Neobyčejně.cz